پرنده‌نگری

پرنده‌نگری راهی به‌سوی حفاظت پایدار تنوع‌زیستی

بسياری از افراد علاقمند به حيات وحش و پرندگان ، صرفا به اين دليل که نمی توانند يک زرده پر را از يک سهره تشخيص دهند از پيگيری و مطالعه در دنيای زيبای پرندگان خودداری می کنند. برای برخی ديگر يادگيری بعضی نامها و اصطلاحات نامانوس مربوط به پرندگان دشوار می باشد، ولی لذت بردن از عالم پرندگان، چه بطور مداوم و چه گاهگاه نه معلومات وسيع می خواهد و نه تخصص دانشگاهی. حتی کسانی که ادعا می کنند تفاوت بسياری از پرندگان را نمی دانند مسلما عقاب، کلاغ، کبوتر، اردک، جغد و بسياری از پرندگان ديگر را می شناسند و در حقيقت زمينه شروع کار را دارند.کما اينکه يکی از معروفترين پرنده شناسان انگليسی کارمند راه آهن است.

روش های شناسايی پرندگان بسيار ساده و محدود می باشد. شرط اول داشتن حوصله و پشتکار است. از هيچکس انتظار نمی رود در وهله اول هر پرنده ای را می بيند شناسايی کند. شناسايی پرندگان در صورتی ميسر است که بتوان مشخصات ظاهری آنها را دقيقا مشاهده کرد. شرط دوم رعايت سکوت و آرامش است. اگر با سر و صدای زياد و در حالی که با دوستان خود صحبت می کنيم وارد منطقه ای شويم بدون شک پرندگان زيادی را فراری خواهيم داد. ولی چنانچه در جايی کمين کرده و ساکت بمانيم موفق به ديدن پرندگان بيشتری خواهيم شد. در صورت امکان بهتر است در آغاز کار با افراد وارد همسفر شويم تا راه و رسم مشاهده صحيح پرندگان را بیاموزيم.

پرندگان را در همه جا و در تمام فصول سال می توان مشاهده و مطالعه کرد.اين کار نياز به وسايل و تجهيزات زياد ندارد. در بيشتر موارد داشتن کتاب راهنما، دوربين دوچشمی (در صورت امکان تلسکوپ) يک مداد و يک دفترچه يادداشت، لباس مناسب فصل، کلاه آفتاب گير و اندکی صبر و حوصله کافی است.

Tarlan Ornithological Society ©

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به گروه پرنده‌شناسی طرلان است.
استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع و نام/نام‌های صاحبین آثار مجاز است.